Att börja med någon sport

Många gånger så kan det vara så att sportintresset följer med föräldrarna. Om det finns ett hockeyintresse i familjen så kommer mest troligt barnen att också få detta intresse. Det ska framförallt vara så att man tycker det är roligt och att man trivs med den sport som man väljer. Om det inte finns någon glädje i det man gör så ska man inte tvinga fram något. 

Det finns fördelar att börja tidigt med sport. Desto tidigare desto bättre. Som förälder så gäller det att uppmuntra det intresse som barnen får och hjälper till med allt som de behöver hjälp med. Det är allt ifrån att skaffa den utrustning som behövs för den sport som utförs. Om det är hockey som gäller så kan man till en början kanske köpa grejer på outlet. Det blir betydligt billigare än att köpa det senaste. De yngre har ju en förmåga att växa så det kan kräva att man inom ett par år måste köpa nytt för att utrustningen ska passa.

Oavsett sport så kostar det pengar det måste man vara medveten om. Om man väljer att gå med i någon form av sportklubb så kan det finnas mycket hjälp att få och det kan till en början finns utrustning som man kan få låna. De flesta klubbar idag har någon form av barn- och ungdomsverksamhet. Kolla upp med någon förening där ni bor om ert eller era barn kan få prova att vara med på någon träning för att se hur det går till. Vem vet, kanske det är något som passar och man börjar en karriär som hockeyspelare.

Bookmark the permalink.