Vad är viktigt att tänka på när du väljer en hockeyhjälm?

När du väljer en hockeyhjälm är det viktigt att tänka på flera saker för att hitta en modell som passar dig och ger maximal säkerhet. Här är några saker att tänka på:

Passform

En hockeyhjälm ska sitta ordentligt på huvudet och täcka både tinningarna och bakhuvudet. Det är viktigt att välja en hjälm som passar din huvudstorlek för att få en optimal passform. Tänk också på att justera hakbandet och kardborrebandet på baksidan för att få hjälmen att sitta säkert och bekvämt på huvudet.

Skyddsnivå

Hockeyhjälmar kommer i olika skyddsnivåer, som mäts enligt de standarder som satts upp av NOCSAE (National Operating Committee on Standards for Athletic Equipment). Dessa standarder mäter hur bra hjälmen skyddar mot stötar och hur den absorberar kraften vid en eventuell kollision. Välj en hjälm som uppfyller de senaste standarderna för att säkerställa maximal skyddsnivå.

Material

Materialen som används i hockeyhjälmar kan variera beroende på modell och tillverkare. Vanliga material inkluderar ABS-plast, kolfiber och Kevlar. Tänk på att vissa material kan vara lättare och mer hållbara än andra, vilket kan påverka vikten och livslängden på hjälmen.

Ventilation

Ventilationen i en hockeyhjälm är viktig för att undvika överhettning på isen. Tänk på att välja en hjälm som har tillräcklig ventilation för att hålla dig sval och bekväm under träning och matcher.

Visir

Visiret på en hockeyhjälm är viktigt för att skydda ansiktet mot puckar och klubbor. Tänk på att välja ett visir som är gjort av tåligt material och som har en god synvinkel.

Vilka olika typer av hockeyhjälmar finns det?

Det finns flera olika typer av hockeyhjälmar på marknaden, varav några är:

Integrerade hjälmar

Dessa hjälmar kombinerar en hjälm och ett visir för att ge en heltäckande skyddsnivå.

Klassiska hjälmar

Dessa hjälmar har ett separat visir och en avtagbar ansiktsskydd.

Bambuhjälmar

Dessa hjälmar har en yttre skal gjord av bambu istället för ABS-plast, vilket ger en lättare hjälm med bättre ventilation.

Fulla ansiktsskydd

Dessa hjälmar täcker hela ansiktet och ger maximalt skydd mot kollisioner och puckar.

Bookmark the permalink.