Stötta ditt lag!

Många har ett särskilt lag de hejar på. När de spelar sitter man kanske klistrad framför TV:n eller går ner till en sportbar och kollar med andra. Känner du för att bli supporter lite mer på riktigt? Här finns några tips på saker du kan göra.

Åk till lagets matcher

Att se laget spela i verkligheten skapar en helt annan upplevelse. Allt blir starkare, både spänningen i spelet och gemenskapen med andra supportrar. Om ditt favoritlag inte spelar i Sverige kanske du har möjlighet att lägga in semester så du till exempel kan gå på någon av de viktigaste matcherna i England.

Visa ditt stöd med en fotbollströja

Med en fotbollströja eller andra prylar i lagets färger visar du vilket som är ditt lag. Spelarna i laget kanske inte märker så mycket av det, men andra supportrar kan se det, och gemenskapskänslan kan öka genom det. Möter man någon på stan som har en likadan halsduk eller mössa i lagets färger vet man att man hör ihop, även om man aldrig tidigare träffats. Supporterprylar har ett bra utbud av prylar för supportrar, framförallt för den som gillar brittisk fotboll.

Gå med i en supporterklubb

I en supporterklubb kan du träffa andra som delar ditt intresse, och ofta ordnar de resor till matcherna. På resorna brukar det fixas så man gör mer än bara går på matchen ihop. Kanske kan ni få träffa lagets juniorer, eller gå på en konsert kvällen innan. Nästan alltid görs restaurangbesök och pubrundor. Att ladda upp för matchen tillsammans är självklart, lika självklart som att man tillsammans hejar på laget med ramsor, sånger, banderoller och allt annat som hör till.

De flesta stora lagen har supporterklubbar i Skandinavien. Till exempel finns MUSS som är för svenska Manchester-supportrar, och Arsenal Sweden för dem som istället hejar på Arsenal.

Bookmark the permalink.