Roliga spel

Spel av olika former är större än någonsin och det gäller alla åldrar och kön. Om du är uppvuxen med mer traditionella sällskapsspel som Monopol, Fia med knuff eller Trivial Pursuit så har du säkert märkt att världens spel gått mot det virtuella och digitala via Internet eller de olika tv-spelkonsolerna från giganter såsom Microsoft (Xbox), Sony Playstation och Nintendos Gamecube.

De olika konsoltillverkarna utvecklar själva många underhållande och spännande tv-spel men det är andra rena speltillverkare såsom QuickShot, SunSoft och världens för närvarande största spelföretag Electronic Arts (EA) som säljer de flesta av de succéspelen världen över.

Det sistnämnda företaget, EA, har utvecklat både strategispel som SimCity-serien och Battlefield men är bredare känt för sportspelen FIFA Football och NHL-hockey som fortfarande spelas av hundratals miljoner sportintresserade spelälskare via de vanligaste spelkonsolerna världen över.

Det som gör både sport- och strategispel över konsoler så spännande och fängslande är möjligheterna till att man kan tävla mot andra vänner eller okända världen över. Tack vare satelliter och fiberoptik kan du spela fotboll, tennis eller ishockey mot spelare i andra länder. Du kan på samma sätt teama upp dig med några kompisar och spela ett strategispel från Stockholm mot en annan grupp spelare i till exempel Australien. Teknologier sammankopplas idag över hela jordklotet och för samman spelare som brinner för samma intressen och aktiviteter inom spel.

Det finns inte bara spela för den sport- och strategikunniga spelaren. Barn kan idag hitta de mest fantastiska spelen över de olika konsolerna som integrerar pyssel, knep och knåp med underhållning och utbildning. Barn vill till varje pris ha en rolig aktivitet som de fastnar för och får passion för. Om den aktiviteten förenas med en komponent av inlärning och utbildning så får tv-spelet en viktigare och mer produktiv mening för barnet. Även om ett barn skall vara ute och röra på sig i det fria skadar det inte om man då och då testar de spel som utvecklats i ett utbildningssyfte.

Bookmark the permalink.