Olika speltyper

Idag finns det en mängd olika speltyper att tillgå både i form av klassiska spel som spelas vid köksbordet samt spel som spelas online på nätet. Här nedan följer några tips på bra spel i några olika kategorier.

Spännande spel

Spännande spel finns det gott om både i form av brädspel och kanske framför allt i form av datorspel och onlinespel, som till exempel World of Warcraft, Counter Strike eller GTA. Söker man ett spännande spel att spela hemma vid köksbordet kanske ett rollspel kan vara någonting, som till exempel Dungeons & Dragons, eller varför inte det klassiska brädspelet Risk, där målet är att ta över världen.

Roliga spel

MonopolI princip kan man väl säga att nästan alla former är spel är roliga annars skulle man inte spela dem. Givetvis så finns det ju vissa spel som är lite roligare än andra, som till exempel Monopol, om man vill göra affärer, eller varför inte Trivial Pursuit om man vill utmana sina kunskaper.

Även på skärmen finns en rad roliga spel. Det finns utvecklande och lärorika spel online. Vill man vara mer ”aktiv” när man spelar exempelvis TV-spel är Nintendo Wii ett utmärkt val eftersom man då också rör på sig samtidigt som man spelar, vilket är väldigt roligt. Några roliga spel till Nintendo Wii är bland annat Wii Sports, Just Dance och Guitar Hero, som för övrigt också finns till andra konsoler som Xbox och Playstation.

Kluriga spel

Vill man utmana sig själv och samtidigt sätta hjärnan i arbete är olika former av kluriga spel perfekt. Klassiska spel som schack, backgammon eller othello är verkligen något som får igång hjärnan. En riktigt svår omgång sudoku kan också vara klurigt. Vill man spela kluriga spel online finns det en rad olika sajter där man hittar mängder av kluriga spel av olika slag.

Bookmark the permalink.