För dig som vill börja tävla med din cykel

Att börja tävla är något som får blodet att flöda snabbare. Vad det beror på är både adrenalin och olika saker din kropp släpper ut i blodet. Inom cykelsporten är själva cykeln viktig för att kunna cykla fort.

En annan viktig del är din kondition och hur starka ben du har samt hur bra rumpa du har. Vad har detta med din rumpa att göra undrar du kanske? Det finns många långlopp som kan ta många timmar att cykla och då sadeln är smal kan det kännas ordentligt efter ett tag.

Börja försiktigt

Innan du börjar med Giro d´Italia eller Vätternrundan kan du faktiskt starta med din vanliga cykel. Testa några mindre lopp och se hur det känns. Sedan gå med i en klubb och tala med andra, känns det sedan bra är det dags att köpa en ny racercykel. Många klubbar kan visa dig var de köper sina cyklar eller så kan du klicka här och se vad som finns på nätet. Det är många tekniska saker du behöver lära dig för att välja rätt cykel. Därför är det viktigt att du testar att cykla, deltar i mindre lopp och sedan köper en ny cykel.

Bookmark the permalink.